Arkiv

Det hellige eller det trøstesløse «Hallelujah»?

Leonard Cohen – Hallelujah (låt 1984 og senere). «There’s a blaze of light in every word;It doesn’t matter which you heardthe holy, or the broken Hallelujah!» Oslo Spektrum, 20. august 2013, Leonard Cohens aller siste konsert i Norge: Cohen løfter hodet mot himmelen med lukkede øyner, knuger mikrofonen, beina dirrer, han går ned på kne.Fortsett å lese «Det hellige eller det trøstesløse «Hallelujah»?»

Hilsen Leonard Cohen

Jeg har i dag hørt fire essensielle versjoner av Leonard Cohens mektige sang «Hallelujah», en låt som hadde rundt 80 vers som utgangspunkt, men endte med fire vers i originalversjonen og seks på den overlegne versjonen på «Live In London».I feriemodus som jeg er, lar jeg denne mangesidige låten – en låt som har vistFortsett å lese «Hilsen Leonard Cohen»

Sjefer i Hyde Park

To år gammel rapport. Mimrer. Rockens to store giganter Neil Young og Bob Dylan i Hyde Park samme kveld høres kanskje ut som underholdning for gamlehjemmet – det bør det jo også være – men er likevel som en drøm. Det er ingen hemmelighet at forventningene mine til Neil Young & The Promise Of TheFortsett å lese «Sjefer i Hyde Park»

Vi plystrer og plystrer!

Ferietid: Knutsen og Ludvigsen – Knutsens drøm/Eventyret om en melodi Dum Dum Boys sang Knutsen og Ludvigsen- låten «Er det nødvendig å være så sint?», og akkurat det var kanskje det som skulle til for at Øystein Dolmen og Gustav Lorentzen skulle begrave stridsøksene for rundt 20 år siden. Var det noen som ikke skulleFortsett å lese «Vi plystrer og plystrer!»

På teater med Tom Waits

Tom Waits- The Black Rider (album 1993)Tom Waits- Alice (album 2002)Tom Waits – Blood Money (2002) (Artikkelen er en litt revidert utgave av artikkel publisert i Popklikk høsten 2020.) Jeg hadde bestemt meg for å skrive om Tom Waits’ «Blood Money» og kun den. «Alice» og «Blood Money» ble utgitt på samme dag, og duFortsett å lese «På teater med Tom Waits»

Laster…

Noe gikk galt. Vennligst oppfrisk siden og forsøk igjen.


Follow My Blog

Get new content delivered directly to your inbox.

%d bloggere liker dette: