Energisk live-EP fra Jerry Leger

Jerry Leger – Live From Paradise (EP 2022)

Foto til høyre fra Oslo, 21. april 2022

Oslo 21. august 2022: Jerry hadde på forhånd lovet meg den fantastiske morderballaden «John Lewis» fra den tolv år gamle plata «Traveling Grey». Hadde han glemt den? Men så, langt inni ekstranummerne, kunne Jerry fortelle at han skulle oppfylle et ønske til, og så begynner det:

«A coat of mystery hangs on the wall
Of the thick cool breeze
He tips his charcoal cap
To the girl he won't win back
Even if he acts nicely»

Deretter syv minutter med pur nytelse, syv minutter som går så altfor fort.

To måneder seinere holdt Jerry Leger og hans band The Situation konsert i Jerrys hjemby Toronto. Herfra har Jerry plukket fire låter som med en sang fra hvert album han har gitt ut på Cowboy Junkies’ label, Latent Recordings. «John Lewis» er ikke én av dem, men vi får fire andre flotte låter. Jerry forteller at de alle har alle utviklet seg og fortsetter å utvikle seg i en live-setting.

Først ute er en gnistrende «The Big Smoke Blues» fra det glimrende dobbeltalbumet Nonsense & Heartache, en låt som også var et høydepunkt på konserten i Oslo. Deretter roes der litt ned de flotte «With Only You» fra fjorårets fine Nothing Pressing og «Corner Light» fra det særdeles fengende albumet Time Out For Tomorrow. Sistnevnte ble dessverre selvoppfyllende da Jerry måtte avlyse lanseringsturné som følge av pandemien. Siste låt ut er giganten «Factory Made» fra Early Riser (2014).

Vil du lese mer om denne dyktige låtskriveren fra Canada? Les tidligere artikler i Gubberock:

Jerry Leger i Oslo!
Selvransakende og sterkt fra Norgesaktuelle Jerry Leger
Jerry Leger og Neil Young!
Velkommen til Norge, Jerry Leger!

Publisert av gubberock

Jeg er født i 1970. Jeg skriver om musikk som interesserer meg.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: