Jerry Leger i Oslo!

Jerry Leger & The Situation, konsert på Krøsset i Oslo, 21. april 2022

Jerry Leger. Etter konserten fikk en starstruck fan hilse på ham.

Nei, dette er ingen konsertanmeldelse. Dette er en rapport fra en fan av Jerry Leger som endelig fikk oppleve en av sine store låtskriverhelter live igjen! Jeg så ham fram til nå eneste gang på Cafe Mono i Oslo i 2018. De to siste årene har han måtte avlyse på grunn av pandemien, men nå er han og det fire mann stor bandet, inkludert ham selv, endelig tatt turen fra Toronto i Canada til Europa igjen. I dag spiller de på Ringebu og i morgen er det Trondheim som står for tur.

Men det var på konserten i går dette skulle handle om. Vanligvis skriver jeg store deler av slike omtaler på T-banen på vei hjem fra konsert. Denne gangen ble jeg sittende å fordøye og prøve å lande litt, så da ble det å skrive på tur til Liverpool i stedet!

Da jeg ankom en halvtimes tur før konserten, hadde allerede det som skulle vise seg å være Gubberocks utsendte fotograf og filmregissør ankommet, og det ble en hyggelig prat om Neil Young og slikt!

Men plutselig var konserten i gang! Jerry og bandet gikk rett på en knall-låt fra det ferske albumet, «Nothing Pressing», nemlig rockeren «Kill It With Kindness». Deretter fulgte mange av de flotte låtene fra det albumet, hvorav er høydepunkt for meg var den følelsesladede «Sinking In» med Jerry The Folksinger alene. Et stykke ut i konserten forteller Jerry at han skal gjøre en låt etter ønske fra én i publikum. Det viser seg at Gubberocks «filmregissør» har skrevet til ham og bedt om «Factory Made». Denne superfengende låten fra albumet «Early Riser» (2014) . Versjonen vi får bygger seg gradvis opp og er enda bedre enn jeg kan huske fra Cafe Mono for fire år siden. Takk til «filmregissøren», og til Jerry Leger selvfølgelig! Ja, ikke minst den strålende vokalisten Jerry Leger.

Senere fikk vi solide rockere som en glimrende «The Big Smoke Blues» fra «Nonsense & Heartache» (2017), og Gubberocks journalist digget, til ham å være, hemningsløst. Men konserten gikk ubønnhørlig mot slutten, og det var så altfor mange kremlåter det ikke ble plass til. Og noe manglet mer enn noe annet. Jerry hadde på forhånd lovet meg den fantastiske morderballaden «John Lewis» fra den tolv år gamle plata «Traveling Grey». Hadde han glemt den? Men så, langt inni ekstranummerne, kunne Jerry fortelle at han skulle oppfylle et ønske til, og så begynner det:

«A coat of mystery hangs on the wall
Of the thick cool breeze
He tips his charcoal cap
To the girl he won't win back
Even if he acts nicely»

Deretter syv minutter med pur nytelse, syv minutter som går så altfor fort. Gubberocks filmregissør skjønte hva som var på gang og foreviget det hele, se lenke. Hadde dette vært den eneste låten Jerry sang den kvelden, hadde det likevel vært verdt inngangsbilletten og turen til Oslo sentrum. Men det var det jo ikke, og kvelden var ikke over. Jeg fikk en hyggelig prat med ham og en signert LP med hjem. Gled dere Ringebu og Trondheim! Kom snart tilbake, Jerry!

Fotografer og regissører: Svein Øvregård, Tore Øvregård og Tormod Reiersen

Publisert av gubberock

Jeg er født i 1970. Jeg skriver om musikk som interesserer meg.

3 kommentarer om “Jerry Leger i Oslo!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: