Herlig øs!

Rossman: Konsert på John Dee, 11. september 2021

Det føles som flere år siden jeg forrige gang var på konsert der trommene fikk blodet til å dunke, gitarene rev i sjela og der tangentene rullet over meg. Og litt øregott fra en steelgitar innimellom, samt en vokalist som ikke er redd for å ta i. Alt dette fikk jeg oppleve på John Dee i Oslo i kveld med Rossman fra Karmøy og hans åtte mann store band. Jeg vil anta at det er samme gjengen som spiller på Rossmans ferske plate, les om den her.

Her var pur rock med rogalandsdialekt. Gode– i hvert fall mer enn gode nok – historier mellom låtene til at vi lot oss underholde. Rossman har tatt mål av seg til å opptre i alle landets kommuner og er nå oppe i 88 kommuner. Han kunne fortelle om hvordan det er å opptre på et bibliotek med én publikummer, bibliotekaren. Kanskje følger han ekstra spent med på valget på mandag, en reversering av kommunereformen kan bli krevende for ham. Flere av låtene på konserten, blant annet en norsk oversettelse av «I’ve Been Everywhere», kunne relateres til dette prosjektet.

Rossman har nylig gitt ut albumet «Akkurat Passe Ødelagt», og for meg var omtrent alle låtene her høydepunkt, ikke minst når de ble avsluttet med herlig øs fra bandet, som f.eks. på radiohiten «Kjæreste på Jæren». Og så «danser» vi pent sittende på stolene våre. Eller som meg, tramper nokså urytmisk i golvet. Litt rart å sitte på slike konserter, uansett.

Rossman spilte også noen låter på egenhånd, og hans underholdene låter i vesen fikk også denne delen av konserten til å fungere godt.

Gøy dette, sulteforet på rockekonserter eller ikke. Ingen tvil om at Rossman appelerer til et yngre publikum, jeg trakk gjennomsnittsalderen betydelig opp!Første bordsetting varte én time og førti minutter. Halvannen time senere skulle de på igjen til enda en utsolgt konsert. Holder de denne koken to ganger samme kveld, tro?

Publisert av gubberock

Jeg er født i 1970. Jeg skriver om musikk som interesserer meg.

En tanke om “Herlig øs!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: