Triste bakgater

Muzzlewhite – Misery Square (album 2022)

Artwork: Andreas Iversen

Han ville ikke ha nok et bilde av en mann stilt opp opp mot en vegg, Tore Aurstad, mannen som nå bærer Muzzlewhite-navnet videre. Så da får vi fornøyelig artwork av Tores tegneseriemakker, Andreas Iversen, istedenfor.

Bandet Muzzlewhite holdt på rundt årtusenskiftet, med melankolsk rock og alternativ country. Det gjenoppståtte Muzzlewhite er inntil videre studioprosjektet til Tore Aurstad. Tore utelukker ikke konserter med den opprinnelige besetningen av Muzzlewhite. Aurstad er også kjent som krimforfatter, tegneserieskaper og frontfigur i punkgruppa The Oxydants.

På det nye albumet «Misery Square» spiller Øivind Thune, kjent fra St. Tomas, bass på mange av låtene. Terje Barnholdt spiller gitar på flere låter, og Mona Lamo korer på sistelåta, «Sunday Coma». Ellers gjør Tore det meste selv.

«No colors here, just shadow and light
No dusk or dawn, just day and night
It’s just the place to keep your trench coat on
It’s just the place to be dead and gone»
- fra låten «Misery Square»

Uttrykket music noir er kanskje forbeholdt andre musikksjangre, men den mørke rocken Tore har skapt på dette albumet gir meg svart-hvitt bilder på netthinnen. Man ser for seg litt slitne personer i ei bakgate i regn, på en brun pub eller som det også heter bokstavelig i «Seriously Kidding» – en nyinnspilling av en eldre låt – på en skitten madrass. Følelsen jeg får av å høre albumet er ikke så veldig langt unna den jeg får når jeg hører norske Jack Stillwaters album av året, «Closer To Midnight».

Aurstads stemme kan også minne om Steve Wynns til tider, og tankene mine går også i retning av Wynns band Dream Syndicate og deres nye album, «Ultraviolet Battle Hymns And True Confession». Stemninger skapt av tunge elektriske gitarer.

Og som om det ikke er nok å nevne Steve Wynn og Jack Stillwater, gjør Muzzlewhite en fin versjon av Warren Zevons «Bad Karma», en sang som inneholder all den tristesse og mørke humor man kan ønske seg. En sang Muzzlewhite gir en innpakning som passer perfekt til de øvrige låtene som alle er skrevet av Aurstad.

For meg er «Misery Square» én stemning like mye som en samling låter. En stemning som av og til blir røsket opp av Terje Barnholdts utforskende og drivende gitarer. Men skal jeg likevel peke på enkeltlåter utover Zevons «Bad Karma», tittellåten og den eldre «Seriously Kidding», må bli «Wolves At The Door», en låt som virkelig tar tak i deg. «Slow Decent», «The Wrong Horse» og tøffe «»Black Car Waiting» er andre eksempler på låter som biter seg fast. Og da har jeg allerede nevnt over halvparten av låtene! En veldig god og til tider suggererende utgivelse!

Albumet er kun tilgjengelig digitalt foreløpig, men Christer Falck og gjengen prøver å få den ut i den folkefinansierte serien «Norske klassikere på vinyl». Lykke til!

Artwork: Andreas Iversen

Publisert av gubberock

Jeg er født i 1970. Jeg skriver om musikk som interesserer meg.

En tanke om “Triste bakgater

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: