Mitt åttitall

Mitt åttitall. I 1980 var jeg 10 år, i 1990 20 år. Det sier seg selv at musikken jeg hørte på, endret seg i løpet av disse årene. Men allerede i 1982/83 ble Paul Simon viktig, og i 1985 så jeg Neil Young på Live Aid på TV. Viktige artister for meg den dag i dag!

Jeg har lagt den bærbare platespilleren bak meg. Året er 1983, og jeg har handlet en Sanyo bærbar kassettspiller. Tre år seinere skulle det komme et helt Fisher-anlegg i hus, kjøpt for 5999 kroner på Elkjøp, tror jeg det var.

I innlegget Blues da jeg var ti tok jeg for meg platene jeg spilte på den bærbare platespilleren, noen av låtene der hørte til mitt åttitall. De holder jeg utenfor nå. Begynnelsen av åttitallet var for meg mye Norsktoppen med Svein Byhring. «Jernbaneslusk» med Ørnulf Holte var grunn nok til å høre på det programmet! «Den gang var jeg jernbaneslusk, det er lenge sia no».

Den gangen var messer en anledning til å se musikalske helter live, og det var på Mandalsmessa jeg fikk autografen til Bjøro Håland! Stor stas. Senere skulle jeg få oppleve Smokie på Gimlemessa i Kristiansand. Den gangen visst jeg ikke hva musikkpoliti var!

Deretter ble det «Ti i skuddet» med Vidar Lønn-Arnesen. Jeg har etter beste evne forsøkt å huske hvilke artister som måtte med av gjengangerne på disse listene. Etter litt tenketid måtte Kim Carnes’ «Betty Davies’ Eyes» ut. Jeg liker den bedre nå enn da, tror jeg! Sandy Coast med «The Eyes Of Jenny» er helt selvskreven. Jeg elsket den sangen! Men lyden av mentometerknapp mot slutten ødela litt av opptakene av sangene!

Deretter ble det mye Sigbjørn Nedland i Pandoras Jukebox som fikk bestemme hva jeg skulle høre på. Og litt musikkavisene Puls og Beat når jeg virkelig skulle slå meg løs. Og dagsaviser. Nick Cave, Randy Newman, Leonard Cohen og Lou Reed!

Det er mange artister dere vil savne. Mange av mine seinere helter hadde gitt ut musikk, men det hadde ikke jeg bitt meg merke i. Townes Van Zandt og Steve Earle kom til seinere.

Noen få låter er fra før 1980. Dette er likevel låter som var viktige for meg i løpet av 1980-årene. Kanskje utvider jeg lista etter hvert som jeg kommer på mer!

God fornøyelse!

Publisert av gubberock

Jeg er født i 1970. Jeg skriver om musikk som interesserer meg.

En tanke om “Mitt åttitall

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: