Høytid med Rebekka Lundstrøm i Oslo

Rebekka Lundstrøm, konsert på Brød & Sirkus i Oslo, lørdag 21. august 2021.

Det var noe uanstrengt og uhøytidelig over Rebekka Lundstrøm og hennes to medmusikanter da de gikk på scenen i Oslo i går ettermiddag. Men fra de startet konserten med en Nanci Griffith-hyllest og frem til konserten var over, var det høytid blant de fremmøtte.

Foto: Tormod Reiersen

Jeg synes det er fint med ettermiddagskonserter. Det å ta turen ned til Oslo sentrum en lørdags ettermiddag, være på konsert et par timer og (nesten) rekke tilbake til middag, passer meg utmerket. Og nå var det ikke noen hvilken som helst artist jeg skulle oppleve, men sanger og låtskriver Rebekka Lundstrøm fra Arendal. Mange av låtene på hennes debutplate fra i fjor, «Carousel», traff meg i en helt egen nerve, og for meg var den plata et stort høydepunkt i musikkåret 2020.

På konserten på Brød & Sirkus – hennes første egne konsert i Oslo – hadde Rebekka med seg André Sandal Stenersen på mandolin og kor og Simen Svanevik Bendiksen på gitar. Begge bidro til å gi låtene ekstra liv og til å gjøre dette til en nydelig opplevelse. Men selvfølgelig er Rebekkas stemmeprakt og ikke minst tekster og melodier i sentrum. Rebekkas stemme kunne lett fylt rommet alene.

Første del av konserten var for meg noe overraskende bare i begrenset grad viet til debutalbumet. Det gjorde slett ingen ting. Rebekka har nå en rekke flotte nye låter, og nytt album kan kanskje snart være på vei?

Aller først hyllet hun nylig avdøde Nanci Griffith med å gjøre en fin versjon av hennes «Once In A Very Blue Moon». Deretter sang hun to nye låter jeg ikke hadde hørt før: «Almost Ready To Go» og «Soul Searching & Song Writing», to flotte låter som jeg etter bare å ha hørt én gang, tenker tematisk er i forlengelsen av flere låter på «Carousel». Der «Carousel» dveler ved motet det krevde å følge drømmen og bli profesjonell musiker, sier kanskje disse nye låtene noe om utfordringene som følger når man har nådd denne drømmen.

Etter hvert kom låtene fra «Carousel» som perler på en snor. Singelen derfra, «Talk With You», er nok den jeg liker minst etter mange lytterunder med albumet. Rebekka fortalte om en femåring som har spilt denne sangen omtrent hver dag i halvannet år. Jeg er nok enig med Rebekka i at dette kan bli litt mye for foreldrene i lengden. Men på konserten ble det jo en ny vri blant annet fordi André Sandal Stenersen sang Fadnes sin del av låten, så på konsert ble det noe nytt, og låten fungerte fint!

Foto: Tormod Reiersen

Låten om frykten for å bli forelsket, flotte «This Wind», og nesten like fine om å følge drømmen– «Blow Up»– ble gitt oss i utmerkede versjoner. Hennes kanskje aller sterkeste låt på albumet «Carousel», «October», kom også et stykke ut i settet. Låten som handler om følelsen Rebekka får når denne måneden kommer, måneden der hun mistet en venn.

Så begynner det å regne, taket over konsertsalen lukkes. Det er nærmest som bestilt når Rebekka og hennes musikere starter opp med den fantastiske singelen av året, «Breathe», én av et par låter i kveld der Rebekka ser utover verden, på verdens tilstand. Ikke bare granskning av egen sjel, altså. Les om Breathe her. Et høydepunkt! Helt til slutt gir Rebekka og musikerne oss «My Melody» og «Join The Circus» som ekstranumre.

Jeg går ut fra Brød & Sirkus og tenker at dette var helt topp fra Rebekka entret scenen barbeint til hun og musikerne forlot den halvannen time seinere. Musikerne og Rebekka behandlet låtene akkurat slik de nydelige låtene fortjener samtidig som jeg kom enda nærmere låtene jeg kjente fra før. Kanskje var tempoet på noen av låtene skrudd litt ned sammenliknet med på albumet, og kanskje bidro det til at stemningen og formidlingen vokste seg til nær sakral fram mot slutten av konserten. Takk for denne opplevelsen, vi sees igjen!

Foto: Tormod Reiersen

Publisert av gubberock

Jeg er født i 1970. Jeg skriver om musikk som interesserer meg.

En tanke om “Høytid med Rebekka Lundstrøm i Oslo

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: