Rebekka Lundstrøms nye låt må oppleves!

Rebekka Lundstrøm – Breathe (singel 2021)

Artwork: Enyeto Kotori Design

«No air left to breathe», frykter Rebekka Lundstrøm på hennes ferske singel», en singel som setter meg i en stemning som får meg til å tenke på David Olneys låt «1917». Vi snakker med andre ord om toppklasse. Det er skrevet mye om den norske americanabølgen de siste årene. For meg var Rebekka Lundstrøms debutalbum «Carousel» fra i fjor av de aller beste innenfor «sjangeren». Jeg opplevde «Carousel» som en svært personlig plate om livets opp- og nedturer.

Nå er Rebekka her med en ny singel, og for en totalopplevelse dette har blitt! «Breathe» var vurdert som låt på «Carousel», men slik låten nå fremstår, tenker jeg den ikke ville hørt helt hjemme der. «Breathe» er en stor og storartet låt som krever plass, og slik sett er der helt riktig at låten er ment som et selvstendig verk og ikke som en del av et album. Mens «Carousel» fremstod som et album med innadvendte temaer, er «Breathe» mer betraktende og kommenterende: Rebekka vil at vi skal våkne opp og se hva vi bruker livene våre på. I låten er det en referanse til River Lethe, i følge gresk mytologi en elv der døde sjeler kan drikke slik at de glemmer alt de har gjort i livet, forklarer Rebekka. Lev livet slik at du kan stå for det du gjør! Den flotte videoen som er laget til låta understreker alvoret. Vi blir presentert for natur, dyremishandling, krig og flyktninger i en tempo og takt helt på låtens premisser. Enyeto Kotori Design står bak videoen. Perfekt følge til låten!

Rebekka har en flott fløyelsmyk stemme samtidig som hun synger låten med stor autoritet. Låten fargelegges tidlig med den akustisk gitaren til Simen Svanevik Bendiksen før en også merker seg André Sandal Stenersen på mandolin, Geir Emanuelsen på bass og Rebekkas med produsent på låten, Rasmus Solem, på pumpeorgel. Få virkemidler, men som de virker!

Fantastisk flott, dette, Rebekka. Det er bare å gratulere!

Publisert av gubberock

Jeg er født i 1970. Jeg skriver om musikk som interesserer meg.

En tanke om “Rebekka Lundstrøms nye låt må oppleves!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: