Engasjert for de unges psykiske helse

Per Veie Rosvoll – Sang om ei reise (singel 2021)


«Hei du min venn –
hvor har du tenkt dæ hen?
Du ska vær her – ikke der
Hei du min venn
Hvor har du tenkt dæ hen?
Om du snur – så ska æ hold dæ igjen»

Jeg skriver ikke om singler. Som så mange andre, møter jeg meg selv i døra titt og ofte. Den nye låten fra en engasjert Per Veie Rosvoll utfordrer nemlig!

Fjorårets solodebut fra Per Veie Rosvoll, «Burde ha rømt» var et særdeles trivelig og gjennomført bekjentskap. Fine melodier, gode tekster og fantastisk flott gitarspill; ikke en kjedelig låt i mine ører.

Tidlig til neste år kan det komme ny plate, men allerede i dag er Rosvoll ute med en ny låt som er tilegnet barn og ungdom som sliter psykisk av ulike årsaker. Mange av dem har slitt ekstra de siste 15 månedene som følge av pandemien, og det kan også ha blitt flere av dem. Rosvoll sier at sangen også tilegnes de som under pandemien har lagt ned en ekstra stor innsats for å møte de unges behov.

Tekst og melodi på «Sang om ei reise» er skrevet av Per Veie Rosvoll selv, og det er også han som synger. En klar og tydelig trønderstemme. Rosvoll forteller at teksten handler om å bli dradd mot det ukjente, miste seg selv, samtidig som man holdes igjen og dras tilbake til det friske og normale. Rosvoll håper og tror at teksten vil gi mening og gjenkjennelse for de den er skrevet for.

No e du her
Du har vært ut og reist
Ei reise så hvit – og så grå
No e du her
Ikke dra din vei
Før paletten e full og skin som gull

Fin tekst. Låten tar flere flotte vendinger, også med instrumentalpartier der musikerne for alvor får vist seg fram. Låten begynner forsiktig, så trykkes det mer på med slaginstrumenter fra Steinar Krokstad, og vi legger etterhvert særlig merke til Halvor Schjeldreups gitarer. Jørgen Veie Rosvoll spiller på bass på låten og Olaf Schjelderup har produsert og spiller på tangenter.

Det flotte coveret på singelen er designet av Knut Gangåssæter og og illustrert av Pers datter Anna Veie Rosvoll.

En riktig fin låt om et særdeles viktig tema.

Publisert av gubberock

Jeg er født i 1970. Jeg skriver om musikk som interesserer meg.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: