Kåre Indrehus går elektrisk

Kåre Indrehus – «Aleine på jorda» (musikkalbum)

Begynner isolasjonen å tære på? Visesangeren Kåre Indrehus er ute med ny plate som utforsker tema om å stå alene, enten det er fysisk eller i mental betydning.

Kåre Indrehus  har gjennom fire plater gitt oss finurligheter og betraktninger om hverdagsliv. Nå er han er ute med sitt femte album på fire år. Tidligere favoritter er låter som «Vegansk vise», «Hund som hobby», Kosebamsen din», «Lykkepillen Mille» og ikke minst duetten med kona Maria Ingrid Vosgraff Moro, «Bot og Bedring»

Kåre har en særpregede stemme, og det er nok ikke en stemme alle kan like. Den fungerer imidlertid effektivt, ikke minst når han får frem kontrastene med andre stemmer som den vakre stemmen til kona i «Det søte liv» eller i platas beste spor, «En fabel uten fasit» med Asbjørn Ribe. Eller når den blir etterfulgt av små flotte instrumentale låter som «Tenkepause» og «Karantenetid». De fine instrumentale mellomstasjonene er etter hvert blitt et kjennetegn ved Kåres album.

Selv om tekstene kanskje er litt dystrere enn tidligere, er de lekne som i «En fabel uten fasit» og peker også på vei ut av mental isolasjon. Kåre har forlatt de akustiske instrumentene og leker mer med de elektriske denne gangen. Men det er uansett umiskjennelig Kåre Indrehus. Et nytt fint tilskudd til noe som må være av Norges mest originale platerekke.

Bearbeidet Facebook-innlegg.

Publisert av gubberock

Jeg er født i 1970. Jeg skriver om musikk som interesserer meg.

2 kommentarer om “Kåre Indrehus går elektrisk

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: