Nydelig musikk fra The Last Hurrah (!!)

The Last Hurrah (!!) – Modern Nostalgia (album 2023)

Presesebilder

Jeg vil tro at tittelen på det nye albumet til legenden HP Gundersens og prosjektet hans The Last Hurrah (!!) henspeiler på at det renner mye godt musikalsk arvegods gjennom låtene. Rett og slett Modern Nostalgia.

Modern Nostalgia har Gundersen med seg Stein Inge Brækhus på trommer, Nora Yoyue Zheng på det kinesiske strengeinstrumentet guzheng, bassist Andreas Nausdal og fiolinist Mari Pedersen samt flere gjestemusikere. Da Cecilie Leganger medvirket i TV-programmet Mesternes Mester, virket det som en av verdens beste håndballkeepere gjennom tidene trivdes vel så godt bak pianoet som å gjennomføre ulike sportslige konkurranser. Leganger er gift med HP Gundersen og bidrar både på piano og kor. Gundersen har skrevet musikken til albumet, flere har bidratt med tekster, amerikanske Leslie Ahern er én av dem.

Modern Nostalgia er det femte albumet som HP Gundersen utgir under navnet The Last Hurrah (!!). Gundersen har fått hjelp av mange ulike musikere på albumene, og de har beveget seg innenfor mange ulike stilarter som pop, americana, jazz og dronerock.

H.P. Gundersen. Pressebilde

Maria Due har også tidligere laget musikk sammen med HP Gundersen, og hennes vokal sender de fem første låtene rett inn i pophimmelen. Disse litt dvelende låtene med fantastiske melodier sender tankene mine i retning av syttitallet og det amerikanske vestkystmiljøet, men også europeisk filmmusikk – ikke minst på «L’Albatros» som har tekst av den franske dikteren Charles Baudelaire. En herlig blanding!

Om albumet hadde fortsatt i dette sporet, hadde det utvilsomt vært et av årets beste, være seg norsk eller internasjonalt. Men gitt at albumet har de låtene og vokalistene det har, kunne kanskje låtene der Maria Due synger vært spredt litt utover. Nå oppleves albumet todelt, nesten som to EP’er. Men det gjør da ikke så mye, heller. Låtkvaliteten er også solid på albumets andre halvdel, enten låtene har vokalbidrag fra artister som Ledfoot/Tim Scott McConell, Foster Timms eller Shane Alexander. Vi glir også sømløst over fra den mest europeiskinspirerte førstedelen av albumet til musikk som er nærmere americana gjennom instrumentalen, tittellåten «Modern Nostalgia» og den lekne «Paradise». I den fine «Dusty Road» er vi langt over i countryland. La gå at «Internet Troll» fremstår noe tannløs når flotte «Healing» får avslutte det hele. Pluss også for plateomslaget som sier mye om hva denne musikken er.

Alt i alt ei plate det er en fryd å høre på. Karakter 5/6.

Artwork: Arnvid Aakre

Publisert av gubberock

Jeg er født i 1970. Jeg skriver om musikk som interesserer meg.

En tanke om “Nydelig musikk fra The Last Hurrah (!!)

Legg igjen en kommentar