Folk med snev av punk fra Benjamin Dakota Rogers

Benjamin Dakota Rogers – Paint Horse (album 2023)

Foto: Colin Medley

Benjamin Dakota Rogers fremfører musikk der fortid og nåtid glir over i hverandre. Musikken er til dels gammeldags folk med flere snev av bluegrass, og musikk og tekster er inspirert av et liv på gård. Men dette er ikke alt. Måten Benjamin synger på i flere av låtene har en villskap over seg som også må være inspirert av naturen og dyrene utenfor gården. Han drar oss samtidig inn i både velkjent og ukjent terreng.

Rogers forteller at han fortsatt bor på gård, i en låve, der han lager musikken. «Det er en gigantisk flokk med coywolves og coyoter i skogen i nærheten av oss», sier han ifølge hjemmesiden. «Du kan høre dem hver natt, hyle og slåss». Som det heter i den rolige åpningslåten «Little Old Paint Horse» på Benjamins nye album med nesten samme navn, Paint Horse: «Those mountain dogs they are calling me from on high//They’re looking for a kill and there’s violence on the rise».

I 2019 ga Rogers ut sitt første album, «Better By Now». Dette var blant inspirert av artister som Tyler Childers, og Colter Wall, og Benjamin har delt scener med Molly Tuttle, Shovels & Rope og The Milk Carton Kids.

Benjamin Dakota Rogers fremfører stort sett låtene som en trio: Benjamin på vokal og gitar, Peter Klaassen på bass og Sam Clark på fele. Om åpningslåten var rolig, får du høre mer av hva som bor i Benjamins stemme på neste låt, morderballaden «John Came Home». I det hele tatt er det en fin blanding av rolige låter og låter der villskapen i Benjamins stemme og Sam Clarks fele får blomstre. Du må høre hele albumet, men jeg er i tillegg til allerede nevnte låter særlig svak for låter som «Back To You» der Benjamin og bandet virkelig utfolder seg, og inderlige «Wild Wind Can Have Me», med joddling som sender tankene mine tilbake til salige Jimmie Rodgers. Og så var det «Jeremiah» og den nydelige og triste «Rosie», da: «So out in the western fields behind nowhere//There’s a girl with a flower for a name».

Jeg har over plukket frem noen låter, egentlig ganske tilfeldig. Jeg koser meg med hele albumet.

Hør Paint Horse med Benjamin Dakota Rogers selv. Jeg ser ikke bort fra at du vil la deg fascinere av hans univers med låter og tekster godt forankret i tradisjonen, men ikke uten en helt personlig rå vri.

Publisert av gubberock

Jeg er født i 1970. Jeg skriver om musikk som interesserer meg.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: