Hestejazz med Cordovas på John Dee!

Cordovas på John Dee i Oslo, 6. april 2022. Support: Lily Arbor og Rossman

Cordovas i aksjon!

Det var duket for en lang amerikana-kveld da amerikanske Cordovas sammen med flotte oppvarmingsartister besøkte John Dee i Oslo i går kveld. Musikk for enhver smak!

Inspirerte oppvarmingsartister

Som første oppvarmingsartist fikk vi den svenske duoen Lily Arbor som presenterte pene låter en halvtimes tid. Kanskje manglet de litt nerve i fremføringen, men absolutt lovende. De har gitt ut et par EP’er, og debutalbum er klart til sommeren. Det må jeg høre!

Etter Lily Arbor var det rogalendingen Rossmans tur. Han gav ut album i fjor og jeg var så heldig at fikk oppleve ham og bandet på samme sted i fjor. Denne gangen manglet han en gitarist, men jeg storkoste meg uansett med med Rossmans uanstrengte sanger og lett svarte humor, både i de norske tekstene og i praten mellom låtene. Herlig!

Lily Arbor og Rossman varmet opp.

Cordovas oste av spilleglede

Så var det klart for to timer med Cordovas, dette bandet som sammenliknes med The Band, Allman Brothers og Greatful Dead. Countryrock, altså, gjerne med lange instrumentalpartier. Gjeteordene var gått om et band som først og fremst skal være et fremragende livealbum. Vi møtte et seks mann stort band som oste av spilleglede – disse karene lever musikk! De serverte oss både egne låter og en rekke coverlåter. På det beste et herlig øs; tre gitarer, orgel og perkusjonsinstrumenter som var en fryd å høre på.

Joe Firstman til venstre i front for Cordovas.

Andre partier kunne lide under at ikke alle låtene fremstår som like sterke som gleden ved å fremføre dem. Kanskje er jeg litt for negativt innstilt med for lite tak på alle låtene, for de fleste i et halvfullt John Dee så ut til å storkose seg hele veien.

Heldigvis visste bandet med frontfigur Joe Firstman i spissen å variere hvilken gitarist som var i førersetet, og i på to-tre låter midtveis var bare gitaristene på scenen, for deretter å bli avløst av et herlig perkusjons- og fløyte (!)-parti med kun de tre øvrige bandmedlemmene.

Mot slutten fikk oppvarmingsartistene Lily Arbor slippe til med vokal på en ok cover av «Country Home». Og helt til slutt, før siste av mange ekstranummer, slenger Joe Firstman seg ned bak orgelet og gjør Warren Zevons flotte «Don’t Let Us Get Sick». En fin avslutning på en stort sett fin konsertkveld!

Karakter for kvelden: 7/10.

Bilder: Tormod Reiersen

Publisert av gubberock

Jeg er født i 1970. Jeg skriver om musikk som interesserer meg.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: