Julegave til Neil Young-fansen!

Neil Young – Summer Songs (innspilt 1987 – kan strømmes nå)

Skjermbilder av NYA – Neil Young Archives

Julegave til Neil Young-fansen. Abonnenter kan nå strømme det tidligere uutgitt soloalbumet «Summer Songs», innspilt i 1987. Medprodusent er, som på årets album «Barn», Niko Bolas.

Neil spiller alle instrumenter selv, dvs. munnspill, piano, gitar og synclavier.

Den eneste låten som ikke ble gitt ut seinere av låtene på dette åtte sanger og 32 minutter lange albumet, er «Last Of His Kind». Låten handler om problematikken Neil og venner har adressert siden Farm Aid ble startet i 1985. Neil hilser da også til Willie Nelson, John Mellencamp og flere i forbindelse med denne «utgivelsen».

De fleste sangene på dette albumet dukket seinere opp på «American Dream» (med CSNY i 1988) og ikke minst «Freedom» (1989). Så kan vi være glad for at «Summer Songs» ikke ble utgitt da, slik at klassikeren «Freedom» ble som den ble. Men soloversjonene av «Wrecking Ball», «Someday» og «Hanging On A Limb» er nydelige og med litt/mye alternativ tekst. Jeg har alltid satt låten «Someday» høyt, og det er fint og vakkert å høre denne nokså alternative versjonen! Nydelig er også «For A Love Of Man» seinere utgitt på «Psycedelic Pill» (2012). Også One Of This Days» (Harvest Moon 1992) og «Name Of Love» («American Dream») fungerer fint i disse nakne versjonene.

I 1987 var Neil Young fortsatt inne i sin eksperimentelle periode. Disse innspillingene har dog fokus på sangene – sanger med tydelig budskap – og er Neil Young på sitt mest inderlige. Herlig!

Publisert av gubberock

Jeg er født i 1970. Jeg skriver om musikk som interesserer meg.

En tanke om “Julegave til Neil Young-fansen!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: