The Northern Belle ser John Prine-låt fra en ny side

John Prine – Summer’s End (låt 2018)

The Northern Belle – Summer’s End (Singel 2021)

Bilde til høyre: Vibeke Sjøvold

I dag slipper The Nortern Belle singelen «Summer’s End». «Summer’s End» var John Prines aller sterkeste låt på hans siste album, «The Tree Of Forgivness» fra 2018.

I en eldre manns hender var dette en nostalgisk låt som kunne handle om at sommeren eller livet går raskere enn vi klarer å ta inn over oss. Tolkningen hang ved meg både da jeg så Prine fremføre låten i Oslo Konserthus i februar 2020, og da jeg fikk høre om hans død et par måneder seinere.

«The moon and stars hang out in bars just talkin’/I still love that picture of us walkin’/Just like that ol’ house we thought was haunted/Summer’s end came faster than we wanted»

Den uttrykksfulle videoen som er laget til låten, er tilegnet en bekjent av Prine som døde av rusmisbruk, og viser blant annet et lite barn som blir tatt hånd om av en bestefar. Den gir en noe annerledes tolkning. Sterk!

Men hvor skal vi si The Northern Belle tar denne låten? På det kritikeroste albumet fra 2020 «We Wither, We Bloom» tok bandet et steg mot pop og amerikansk vestkystrock. Frontfigur Stine Andreassens Townes Van Zandt-tolkning, «For The Sake Of The Song», på Herr Nilsen i Oslo for to år siden var et høydepunkt på en kveld med mange fine Van-Zandt-tolkninger.

I parentes bemerket skjønner jeg at av presseskrivet at Stine og Phoebe Bridgers – en artist som ikke er helt ulik henne selv – var på den flotte John Prine-konserten i Oslo i 2018. Valget av John Prines «Summer’s End» viser at Stine Andreassen fortsatt har et hjerte for gode countrylåter.

Stine Andreassen på Herr Nilsen 2019. Foto: Tormod Reiersen

Innpakningen hun og bandet gir låten har nye til felles med uttrykket på deres forrige album, og som vanlig med coverlåter, særlig når de er såpass langt unna originalen, trenger jeg tid til å omstille meg. Låten er blitt mer pop, mer svevende, drømmende. I Stine og bandets hender blir det kanskje mer nærliggende å tenke på et kjærlighetsforhold som er over, eller kanskje ikke over:

«No you don’t have to be alone
Just come on home»

The Northern Belles versjon av «The Summer’s End» er en bekreftelse på at en god låt, kan ta mange retninger og gi ny mening, bare vi er villig til å gi coverversjon en sjanse.

Oppdatert kl 23:00, 20.05.2021. Det jeg ikke visste da jeg skrev denne artikkelen er at nevnte Phoebe Bridgers også gjør en nydelig versjon av «Summer’s End»! Hør den her! Under finner du The Northern Belles versjon.

Publisert av gubberock

Jeg er født i 1970. Jeg skriver om musikk som interesserer meg.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: