Fullt kjør med Daniel Romano’s Outfit

Daniel Romanos’s Outfit. Support: Julianno Riolino og Weird Nightmare. Rockefeller i Oslo. 4. september 2023

Julianno Riolino og Daniel Romano. Carson McHome helt til høyre

Dette blir ikke en omtale av sangene Daniel Romano’s Outfit fra Canada spilte på Rockefeller i går kveld. Det blir en kort stemningsrapport. Jeg tilhører nemlig ikke dem som har fulgt det produktive geniet Daniel Romanos utallige utgivelser de siste årene. Jeg liker Mosey (2016) svært godt, men det er minst 20–30 album siden. Joda, jeg har hørt litt siden også, uten å ha blitt hektet – og kanskje uten å ha tatt meg nødvendig tid.

Jeg liker å ha gjort hjemmeleksa mi før en konsert, men noen ganger må man bare kaste seg ut i det. Det ble en spesiell kveld. Vi fikk først en drøy halvtime med Weird Nightmare. Energisk og flott. Et par av medlemmene i Outfit var også med. Deretter var Julianno Riolino i front for et omtrent fulltallig Outfit. Dere får arrestere meg, men sannelig tror jeg Outfit nå talte både en Romano som så ut til å trives og en Carson McHone, en anerkjent artist også på egne bein. Det ble en forrykende drøy halvtime.

Så til slutt Daniel Romano i front for Outfit. Enn skjønt både Julianno Riolino og Carson McHone fikk stort spillerom og sang på flere låter. Riolino stjal fortsatt mye av showet gjennom sine herjinger på scenen, så kanskje endret ikke konserten så mye karakter da Romano selv tok frontplass på scenen. Det ble et heidundrende, rått og energisk rockshow, og det var lite å se til den lovende countryartisten Romano var for noen år siden. Selv om jeg ikke kjente låtene, virket de fengende, og publikum sang med. Fotografene ved scenen storkoste seg, her var det mange muligheter for flotte bilder! Men plutselig etter vel 30 minutter går de av scenen og kommer tilbake til ett ekstranummer. Bare 40–45 minutter med Romano i front? Så var kanskje tanken at flere bandet hadde vært på scenen i nesten to timer i alt.

En fin kveld! Jeg visste definitivt ikke hva jeg kunne forvente, og hører derfor gjerne mer fra dere som kjenner Romano bedre. Hva synes dere? Kanskje blir en annen konsert med denne gjengen helt annerledes?

Redigert 5. september 2023.

Julianno Riolino og Daniel Romano. Carson McHome helt til høyre

Carson McHone i front
Daniel Romano

Publisert av gubberock

Jeg er født i 1970. Jeg skriver om musikk som interesserer meg.

En tanke om “Fullt kjør med Daniel Romano’s Outfit

Legg igjen en kommentar