To ganger terningkast seks til Chuck Prophet

Chuch Prophet & The Mission Express 8. juni, Chuck Prophet 9. juni. Loaded-festivalen på Kontraskjæret i Oslo

Chuck Prophet og Strephanie Finch. Akustisk sett 9. juni. Også trommisen var med.

To ganger terningkast seks? Jeg deler egentlig ikke ut terningkast. Og er’e så nøye’a? Jeg synes bare de to settene jeg fikk oppleve med Chuck Prophet på Loaded-festivalen over to dager var så enormt trivelige. Ikke minst; har noen sett en blidere artist enn Chuck Prophet? Smilet hos ham og musikerne var der hele tiden, og det smittet. Ikke at de ikke tok jobben alvorlig, tvert i mot, men med Chucks alvorlige sykehistorie, er det ingen selvfølge at han står på en scene i dag.

Chuck Prophet fra San Francisco har en lang historie som soloartist, men sist jeg så ham live for rundt 30 år siden var han gitarist med bandet Green On Red. Men nå fikk jeg oppleve ham igjen, og det virket som Chuck var oppriktig da han sa han håpet å se oss igjen.

Når man ikke har anledning til å la mindre artister holde på 1,5–2 timer én kveld på festival, er det et glimrende grep å slippe dem til to dager med litt ulike konsepter. Seinere i dag får vi igjen oppleve Tex Perkins, men det var Chuck Prophet da!

Chuck Prophet & The Mission Express 8. juni

Torsdagens konsert varte én hel time mot de annonserte 45 minuttene, i dag fikk vi 45 minutter istedet for 40 minutter. Én stor bonus og samlet en fullverdig konsert fra denne flotte artisten og musikerne hans. Torsdag stod de rene, elektriske gitarene i sentrum, Chuck selv kan spille, og bandet er ikke helt borte det heller. Vi fikk i går flere låter fra hans nyeste album, det flotte The Land That Time Forgot, «Best Shirt On», «High As Johnny Thunder», «Marathon» blant annet. «You Did» fikk vi begge dager i herlige versjoner.

Fredag fikk vi høre mer til historiefortelleren, og den flotte rockstemmen var også mer i fokus. Han viste at han kan spille akustisk gitar også. Vi fikk låter som «The Left Hand And The Right Hand – tilegnet brødre sammen på konserten – det han mente var en perfekt sang, «Summertime Thing», samt «Jesus Was A Social Drinker», «Ford Ecoline», «Nixonland» med flere. Gode tekster!

Til neste gang må jeg har hørt mer på de eldre platene hans. Uansett, kommer til å huske dette, årets konsertnavn på Loaded for meg? Snart er det Tex Perkins igjen, nå med band! Og borte på den store scenen er det virkelig et fyrverkeri på gang. Men de overgår vel ikke Chuck: ”Who put the ram in the rama-lama-ding-dong? You did, you did“.

Chuck Prophet og trommis Vicente Rodriguez (?)

Publisert av gubberock

Jeg er født i 1970. Jeg skriver om musikk som interesserer meg.

2 kommentarer om “To ganger terningkast seks til Chuck Prophet

Legg igjen en kommentar