Norske favorittalbum 2010–2019

Du gikk kanskje glipp av disse 17 norske platene fra årene 2010–2019? Flere av dem er gode kandidater også til til en internasjonal liste. Mange er fra de siste årene i tiåret, noe som kan skyldes svak hukommelse og at jeg har hørt mer norsk musikk de siste årene. Hvorfor 17? Det var disse som lå fremme i pannebrasken. Det er smakebiter fra flere album i spillelista nederst i saken. Og hadde lista blitt laget i dag hadde Thomas & Tvilerne med Milestein garantert vært høyt oppe.

 1. Trond Andreassen – Ingen ting hele tiden (2016).
  «Kan det blir noe bedre nå?». Nei, vokal, suverene melodier og musikk, suverene tekster. Suverent! Ei plate å bli glad av!
 2. John Peter And His Collaborators – Transparent Blue (2017)
  Variert musikk med kvalitet i alle ledd! Fengende musikk og lyder. Med referanser til Lou Reed, Leonard Cohen m.fl.
 3. Stein Torleif Bjella – Vonde Visu (2011)
  Bjella er en av Norges aller største visesangere gjennom tidene. Heidersmenn (2009) er en påle, men de tre påfølgende albumene gjør ham til tiårets norske artist i mine ører.
 4. Erik Lukashaugen – Vi Eier Skogene (2018).
  Allerede i 2013 gav Lukashaugen ut en fin plate med tekster av Hans Børli. I 2018 gjorde han det igjen, bare enda bedre. Nydelige melodier. Flotte tekster, selvsagt.
 5. Tom Roger Aadland – Blondt i Blondt (2016)
  Aadland lager plater med egen musikk. Men jeg tror faktisk at det å lage oversettelser av Bob Dylans sanger er vel så krevende. Han lykkes på alle plan med Dylans klassiske dobbeltalbum Blonde On Blonde. Hør på fantastiske «Sitje Fast i Strileland Med Sentrumsblues i kveld».
 6. Signe Marie Rustad – When Words Flew Freely (2019)
  Nydelige melodier åpenbarer seg om du gir den et par sjanser. Plata er hyllet av mange, fortjent.
 7. The Late Great – Temporary Love Songs (2019)
  Der «Song From The 21.st Century» (2016) imponerte, men falt i kvalitet utover plata, holder «Temporary Love Songs» helt inn. Herlig rock!
 8. Tove Bøygard – Jord (2019).
  Kanskje er hukommelsen dårlig, men her kommer nok en sterk plate fra 2019. Ypperlig, engasjert vokal. Bøygard har nemlig mye på hjertet og nettop «Hjarte» er en av de fineste sangene du fikk høre på norsk i 2019.
 9. Simen Loe – Pioneer (2018)
  Melodiøs rock i et litt skummelt lydlandskap. The Walkabouts møter Erik Bye.
 10. Paul Henriksen – Time To Grow Wings (2016)
  Hadde jeg visst hvor bra Paul Henriksen gjør Townes Van Zandts Nothin’, hadde jeg nok vært litt starstruck da han satt på med meg i bilen til konsert på Skarnes for noen år siden. Time To Grow Wings er en flott blanding av americana og norsk folkemusikk, norwegicana godt som noe! Pauls gitar og særpregede stemme bidrar til å gjøre dette prosjektet særdeles vellykket.
 11. Levi Henriksen & Babylon Badlands – Verden av I Går (2017)
  Kongen av plate- og bokomslag har gitt ut tre omtrent like sterke plater med sitt Babylon Badlands. Rock med sterke tekster. Best liker jeg nok Verden Av I Går.
 12. Torgeir Waldemar – No Offending Borders (2017)
  Melodiøs rock med engasjerte tekster. Sangen «Sylvia (Southern People)»er Waldemars oppdatering av Neil Youngs «Southern Man». Hvem Sylvia er?
 13. Kåre Indrehus – Å Synge Med Hjertet I Halsen (2018)
  Mannen med de underfundige tekstene har rukket å gi ut mange album de senere årene. Alle i familien kjenner ham igjen, og han er blitt en liten favoritt her i huset!
 14. Trond Svendsen & The Tuxedos – Palomino Hotel (2017) Mange flotte sanger i Tom Russell – land. Flott stemme! Hør sanger som «No Tatoo, Please», « Devil At My Heels» mfl.
 15. Jack Stillwater – Norwegicana (2019)
  Tidligere i tiår siden gav Jack Stillwater ut albumet Farmer Trilogy. 2019-plata er enda ett hakk opp. Og musikken? Flott Norwegicana!
 16. Unnveig Aas –Old Soul (2017)
  Vakker popmusikk!
 17. Kenneth Norum – Heart on A Sleeve (2017)
  Mange flotte sanger i Bruce Springsteen- land. Flott stemme! Amsterdam er en favorittsang.

Publisert av gubberock

Jeg er født i 1970. Jeg skriver om musikk som interesserer meg.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: