Vi plystrer og plystrer!

Ferietid: Knutsen og Ludvigsen – Knutsens drøm/Eventyret om en melodi

Dum Dum Boys sang Knutsen og Ludvigsen- låten «Er det nødvendig å være så sint?», og akkurat det var kanskje det som skulle til for at Øystein Dolmen og Gustav Lorentzen skulle begrave stridsøksene for rundt 20 år siden. Var det noen som ikke skulle være uvenner om rettigheter og slikt var det nettopp denne duoen, og da de igjen ble venner, ble hele Norge litt lykkeligere. Og akkurat det var godt å tenke på da Gustav Lorentzen gikk bort altfor tidlig i 2010.

Når familien er på lange bilturer, er det ikke så sjelden far får lov til å bestemme musikken. Men når timene har gått og utålmodigheten siver på, kommer kravet fra minsten: «Knutsen og Ludvigsens beste!» Og da blir det slik. Dette er sanger jeg nesten kan utenat, men det er særlig to sanger som løfter stemningen i bilen, og det er «Knutsens drøm» og «Eventyret om en melodi». Hvorfor? Begge melodiene innbyr til plystring. Og ikke hvilken som helst plystring. Fra første tone på «Knutsens drøm» setter et par av barna og ikke minst jeg i gang, og vi er ikke ferdig før langt inn i neste låt. Herlig, uhemmet plystring, vi er glad for at det ikke er kringkastet videoer av dette lurvelevenet.

«Eventyret om en melodi» er en fantastisk morsom historie. Midtveis heter det: «Og så langt har dette vært et nokså vanlig eventyr, med normal handling og akseptabel moral». Vel, sett med dagens standarder er kanskje ikke formuleringen «Mennesker av alle raser og av alle kjønn sang med I et mektig kor» helt innenfor. Men om «rase» ikke lenger er gangbart, var vel «alle kjønn» fremtidsrettet? Og dette er 40 år gammel kulturhistorie, så vi bærer vel over med det?

Men vi får likevel mye morsomt, som passerer også i dag. Humoren var velment og godlynt:

«Ja til og med den sørgekledde lille elektrikeren som nettopp hadde jordet sin far.» Eller hva med denne: «Og da gutten til og med viste seg å være kongens bortkommende sønn, skjenket kongen ham kongsdattera og halve kongeriket.»

Og vi? Ja, vi plystrer og plystrer.

Publisert av gubberock

Jeg er født i 1970. Jeg skriver om musikk som interesserer meg.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: