På konsert med Tove Bøygard!

Foto: Tormod Reiersen
Sted: Rodeløkken kolonihager, Oslo.
Tid: Søndag 20. juni klokken 16:30–17:30
Artister: Tove Bøygard med band
Freddy Holm på gitarer, fele og banjo
Eivind Kløverud på trommer
Jørund Bøgeberg på bass

Endelig! Endelig på konsert igjen. Endelig på konsert med det som må være nær Norges mest engasjerte og beste artist! Det starter med «Sunnavind», og det var så bra og så deilig å høre musikk i levende live at jeg tok meg i å kjempe litt med følelsene der jeg satt. Og det tenker jeg må være helt greit. Er det noe Tove er opptatt av, er det lidenskap og kamp mot likegyldigheten.

Toves album av året heter «Eld», og tema er nettopp å brenne, ha lidenskap; om det handler om forholdet til de nærmeste som i den vare kjærlighetslåten «Hellur» – et høydepunkt i kveld – eller litt mer utoverskuende, mot «Likesæla» som hun og det glimrende bandet ga oss litt ut i konserten.

Jeg var så heldig å ha med meg mine to syttenåringer i kveld. De nikket gjenkjennende til flere av låtene. De er mer musikalske enn meg, og vi lot oss alle imponere av spennvidden i konserten. Når Freddy Holm dro frem fela, var det norsk folkemusikk så det holder. Så ble det country med steelgitar – unnskyld om jeg bommer litt på instrumentene – og deretter rock så det ljomer fra gitaren. Trollmann! Og selvsagt var resten av bandet med på notene, både Jørun Bøgeberg og Eivind Kløverud er norske musikere i toppklasse. Her fikk vi i løpet av én time mye av det jeg har savnet det siste året!

Men jeg må også nevne «Bøte vengji», jeg tror den handler om å søke forsoning med en slektning, men i ettermiddag fikk den enda litt betydning for meg. Helt til slutt bar det «Heimat te Skrindo». En konsert helt uten dødpunkter, men det var likevel så mange flere sanger jeg skulle hørt!

Takk til Rodeløkkens Musikkforum for arrangementet. Jammen kom de til oss med parasoller da det begynte å regne.

Endelig konsert!

Les om Tove Bøygards album «Eld» her.

Foto: Tormod Reiersen

Publisert av gubberock

Jeg er født i 1970. Jeg skriver om musikk som interesserer meg.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: