Musikk som gir velvære

I&I – Selvtitulert EP (2021)

Artwork: Milla Mikalsen

Gubberock er mest opptatt av hele album, og kommer nok ikke til å bruke mye spalteplass på singler. Men én og annen EP må vi kunne koste på oss, særlig når vi har godbiter som I&I’s debut-EP å by på. Fire korte og presise låter til å bli i godt humør av.

Det er bare gått én uke siden «Sweetheart» med Anne Mette Hårdnes i bandet vant Spellemann for beste countryplate i 2020. I dag slipper hun og resten av bandet I&I sin selvtitulerte debut-EP. I&I er en trio som foruten Anne Mette (bass, vokal, tangenter) består av Aleksander Austad Wiig (vokal, gitarer) og David Solberg (trommer). Austad Wiig har laget musikken, og tekstene har Austad Wiig laget i samarbeid med Anne Mette Hårdnes.

«Sweetheart» var melankolsk og svært så lavmælt, men i I&I er det mer livlig og småbråkete noe hjelp fra etablerte rockere fra band som Thulsa Doom , Brut Boogaloo, Big Bang med flere også bærer bud om.

I presseskrivet vises det til musikk fra California og 60- og 70-tallet. Jeg føyer gjerne til at dette er musikk for vår og sommer og til å bli glad av og til å være glad med. Av og til tenker jeg litt på The Byrds. Det begynner sprekt med «Tonight», blir enda finere med «Your Command», en låt som lar oss flyte på en bølge av velbehag og deilige gitarer. «One Way Out» og «Loveless State Of Mind» følger flott opp, førstnevnte med en litt overraskende vri mot slutten, sistnevnte med trommer som etterhvert stjeler mye av min oppmerksomhet – med positivt fortegn, selvfølgelig!

Hør selv! Fire helstøpte låter!

Publisert av gubberock

Jeg er født i 1970. Jeg skriver om musikk som interesserer meg.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: