Ekte og varmt med Trond Granlund og band

Trond Granlund Band, Olsen På Bryn i Oslo. 9. september 2022

Veldig trivelig på Olsen På Bryn

Lite slår kontrabass, fele og to gitarer! Ekte saker med Trond Granlund på Olsen På Bryn. Godt plassert i nærheten av mange av stedene Trond synger om som Manglerud, Etterstad, Vålerenga og Vaterland. Mange av låtene er skrevet av andre som Jokke, Trond Ingebretsen med flere, men Trond er som Johnny Cash, han gjør dem til sine egne.

Konserten begynte med «Verdiløse menn» fra Trond Granlunds glimrende album av året med sanger av Joachim Nielsen, Jokke. Etter noen sekunder ble lyden bra, og vi kunne nyte Trond og det eminente bandets versjon. I den første halvtimen, eller så, ble vi servert flere låter fra dette albumet. Bonussporene på albumet inneholdt eldre innspillinger og innspillinger med låter Trond og Jokke hadde gjort sammen. Fra scene fungerte disse sporene helt sømløst sammen med det øvrige Jokke-materialet, og det er en fryd å høre Granlund synge Trond Ingebretsens «Vaterland bru».

Trond Granlund gjør også andres låter til sine.

Granlund fortalte at det hadde brukt en del tid på å lande sin versjon av «Hr. Smith». Det man kan slå fast er at de landet på helt riktig versjon.

Jokkes sanger handler om mennesker på livets skyggeside, lite penger og mye rusproblematikk. Jokkes temaer ble ikke helt borte da konserten gikk over i en fase med låter av andre låtskrivere. For 12 år siden ga Trond ut albumet «Sanger jeg lærte av far min». Én av de sangene er herlige «Den da’n ødelagt», en låt faren pleide å synge i Tronds oppvekst på 50-tallet. Da Trond besøkte sin da 89 år gamle demente far på sykehjem i Lørenskog, sang ikke faren med på den låten, men en tidligere låt fra 1920-årene, «Spill sigøyner spill». Og som Tronds band spilte på den låten, og flere andre låter for den saks skyld. Er du litt lei av sangen «De nære ting»? Ikke om du hører Trond Granlunds versjon.

Trond hadde meg seg sønnen Tommy som spilte nylongitar. Det var en fryd å høre Tommy briljere på gitaren, gjerne i samspill og «duell» med far. Den blide Jan Arild Moe bidro både med sang og ikke minst kontrabass – jeg elsker lyden av kontrabass. På den andre flanken byttet Gjermund Kolltveit på å spille fele, mandolin og trekkspill. Sigøynervise, andre viser og rock’n roll, disse guttene fikset alt!

I løper av de nesten to timer konserten varte kom høydepunktene tett. Erik Bye-klassikeren «Kommer tid, kommer råd», mer Jokke med «Her kommer vinter’n» og «Ut av byen». Det var en feststemt og til tider pratsomt publikum på Olsen denne fredagskvelden, uten at Trond og bandet hadde problemer med å håndtere det. Mange sang også med,og på flere låter var det allsang som f.eks. helt mot slutten da den udødelige «Vålerenga kjerke» ble spilt og sunget av band og publikum.

Vi gikk ut i natta, løftet blikket mot himmelen i retning Vålerenga. Nei, kirka hadde ikke himmelen selv som tak i kveld, heldigvis! Takk for en flott kveld, Trond Granlund og band. Ikke noen jålete og tilgjort, bare ekte og varm musikk om mennesker, gjerne mennesker med tilhørighet i området Trond Granlund og bandet hans spilte denne kvelden.

Far og sønn hadde flere flotte gitardueller. Tommy briljerte ofte med nylongitaren.
Gjermund Kolltveit spilte flott på flere strenger samt trekkspill
Jan Arild Moe skapte godlyder med sang og kontrabass.​

Publisert av gubberock

Jeg er født i 1970. Jeg skriver om musikk som interesserer meg.

En tanke om “Ekte og varmt med Trond Granlund og band

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: