Jerry Leger og Villskudd imponerte på Dunk i Oslo

Jerry Leger & The Situation, konsert på Dunk i Oslo, 12. juni 2024. Support: Villskudd

Høyt oppe etter å ha sett fantastiske Jerry Leger på Dunk i Oslo. Han spulte hele det siste albumet. Det gjorde ingenting. Innelvelse og dynamikk i fremføringen løftet de suverene låtene ett par hakk til. Og mange gamle, gode! «Factory Made» åpnet i de dype daler, og eksplodert på toppen av fjellet. Herlig! Sett ham og bandet tre ganger. De to andre var svært gode, men denne toppet dem!

Villskudd. Før Jerry Leger og hans band slapp til fikk vi en veldig morsom og energisk oppvarming med det norske stjerneskuddet, nei Villskudd! Varme ble vi. Vokalisten David William Øynes sang rått, og man tenker på folk som Jokke, og kanskje en dose av andre klassiske rockband, ispedd noe helt eget. Gitaristen Carl Anders Sørheim imponerte på instrumentet, men han fikk også vist at han synger penere enn Øynes. Råskap og skjønnsang der altså. Jeg anmeldte den nye plata deres for kort tid siden, og Det kommer til å regne snart kan fort vise seg å være ei av årets beste norske rockeplater. Villskudd spilte flere av låtene herfra, blant annet en glimrende «Slikke våre sår».

Jerry Leger & The Situation! Men så var det klart for halvannen time med Jerry Leger. Jeg har aldri vært på Dunk før, men stedet vartet opp med godlyd og flott atmosfære. Jeg tror fortsatt at Jerrys siste plate, Donlands, er hans beste. Melodiøse sanger, som med et par unntak ikke er særlig rocka. Likevel skinte sangene ekstra sterkt med et band jeg ikke har sett bedre. De visste både å holde igjen og å gi gass. Jerry synger særpreget, tydelig og engasjert!

Jerry forklarte bakgrunnen for plata Donlands og flere av sangene på albumet. Albumet er oppkalt etter en gate i øst i Toronto hvor det ble spilt inn, i det som en gang var Donlands Theatre. Flere av Legers tidligere album er produsert av Micheal Timmins fra Cowboy Junkies. Han gir også ut albumene sine på Cowboy Junkies sitt selskap. På Donlands har Leger slått seg sammen med den legendariske kanadiske produsenten/ingeniøren Mark Howard som har jobbet med folk som Lucinda Williams, Bob Dylan, Tom Waits og Neil Young. Leger forteller at de spilte inn plata uten hodetelefoner, i en sirkel i studio. Plata betyr noe spesielt for ham, sa han! Det skinte gjennom.

Ikke samlebånd. Etter en times tid plukket Jerry og bandet frem godlåter fra tidligere album samt én ny låt. Selv om «Factory Made» – om å lage musikk på samlebånd – var aller best, stod ikke sanger som en kontant «Big Smoke Blues», «Have You Ever Been Happy» – mye bedre enn på plate – og «Kill It With Kindness« stort tilbake. Og ekstra fint å få «You & Louise» fra et av hans sideprosjekt. Jerry er raus, og tok seg tid til å takke mange av støttespillerne sine mellom låtene. Sympatisk.

Etter konserten ble det en liten prat med Jerry, og jeg kjøpte en liten diktsamling han signerte. Det siste eksemplaret om noen måtte lure.

En fantastisk kveld!

Villskudd
Villskudd

Publisert av gubberock

Jeg er født i 1970. Jeg skriver om musikk som interesserer meg.

Legg igjen en kommentar